Vervoer vanaf San Francisco Airport (SFO)


De meeste internationale vluchten naar de Bay Area zullen op San Francisco International Airport (SFO) aankomen. Als je eenmaal alle spullen verzameld heb in het vliegtuig, langs de altijd vriendelijke en geduldige Amerikaanse douane getreuzeld bent en je koffers van de band hebt gehaald, bieden zich voldoende mogelijkheden aan om van het vliegveld naar de stad en je hotel te rijden. Maar welke is nu het meest gunstig?

 

Vervoer van en naar het vliegveld hoeft niet duur te zijn, maar het kan uiteraard wel. Er zijn verschillende opties beschikbaar: taxi's, shuttles en het openbaar vervoer. Afhankelijk van je budget en wensen, kun je een geschikte optie kiezen. Lijkt een taxi of shuttle je de beste optie, dan raden we aan deze al op voorhand te boeken. We hebben de verschillende opties hieronder verzameld. 

Airport Shuttle

Een goede en goedkope optie is een plekje reserveren in een van de aanwezige shuttle services. De twee grootste en meest betrouwbare opties zijn Super Shuttle en Go Lorries, die je naar elke locatie brengen. De kosten zijn 17 dollar per persoon.

BART

Verreweg het goedkoopste is de Bay Area Rapid Transit, oftewel BART. De metro vertrekt vanuit de International Terminal en brengt je rechtstreeks en binnen drie kwartier naar Union Square. De kosten zijn ongeveer 9 dollar per persoon.

Taxi of Uber

En dan hebben we natuurlijk de goede, oude taxi's nog en hun grootste vijand Uber. Hoewel die laatste niet op elk vliegveld mag komen, is SFO een uitzondering. Zorg wel dat je internet op je telefoon hebt, anders kun je lang wachten met je app.