De 5 Beste... · 07. april 2019
Gelukkig zijn we geen officiële VVV, want dan zouden we alleen maar mogen schrijven over hoe 'awesome' en 'amazing' het allemaal is. Maar het feit is dat San Francisco ook een heel andere kant heeft dan alle pracht en praal van de Victoriaanse huizen, mooie uitzichten en cable cars. En dat is de ellendige daklozensituatie in de stad. De stad kent geen absolute no-go areas, maar toch kunnen deze vijf plekken wat onguur aanvoelen als je niet gewend bent aan de harde kant van het leven in SF.
Geschiedenis · 04. april 2019
Fisherman's Wharf is een van de absolute hoogtepunten voor veel toeristen tijdens een bezoek aan San Francisco. Goed, locals vinden het maar een overdreven 'tourist trap', maar bezoekers van de stad hebben er meestal wel een leuke tijd. Bijna was deze plek er niet geweest, maar gelukkig was er de creatieve ondernemer Harry Meiggs; een man die achteraf nog creatiever met geld om kon gaan.
De 5 Beste... · 05. maart 2019
De Clipper Card is de San Francisco variant op onze geliefde OV-chipkaart en is in al het openbaar vervoer in de hele Bay Area te gebruiken. Nu is dat op zichzelf al handig, maar de kaart heeft een paar echt grote voordelen die de Clipper tot een ware aanrader maken. Hieronder doen we de vijf grootste uit de doeken. Bedank ons later maar...
Geschiedenis · 22. februari 2019
San Francisco is door de geschiedenis altijd een vrijhaven geweest voor de meer creatieve geesten van de maatschappij; mensen die net even een andere kijk hebben op het leven dan de doorsnee burger. In SF konden ze gewoon zichzelf zijn en daar maakte Joshua Abraham Norton dankbaar gebruik van. Met grote gevolgen voor de stad.
De 5 Beste... · 16. februari 2019
We kennen het allemaal wel: die lekker, zoete trek die we zo nu en dan eens voelen. Gelukkig weten ze daar in San Francisco wel raad mee. In de stad zijn genoeg plekken om zogenoemde 'samples' op te halen van snoep, koekjes en chocola. Zonde om te laten liggen, toch? Hieronder de vijf lekkerste...
De 5 Beste... · 04. februari 2019
Voor bier gaan de meeste Nederlanders en Belgen natuurlijk niet naar de Verenigde Staten, want Bud Light drink je eigen alleen als je een weddenschap verloren hebt. Gelukkig zijn er in San Francisco genoeg bierliefhebbers te vinden die het heft in eigen handen genomen hebben en zelf dan maar het goudgele goedje zijn gaan brouwen. Dat doen ze best aardig, zo lang ze maar wegblijven van de hipster-achtige chocolade- en pindakaas-met-jam-smaken (we kwamen ze echt tegen). Hieronder een aantal opties
De 5 Beste... · 09. januari 2019
Op de een of andere manier trekt een drankje doen op een hoge plek mensen aan. Op het 't uitzicht is of dat de drank sneller naar je hoofd stijgt door de ijle lucht, weten we niet. We weten wel dat we vijf geweldige bars voor jullie gevonden hebben.
De 5 Beste... · 11. november 2018
Voor veel van jullie kan een dag niet beter beginnen dan met een enorme bak koffie. Slaperige ogen, chagrijnige bui en afkickverschijnselen liggen anders op de loer als de gebruikelijke dosis cafeïne niet snel wordt toegediend. Dus dan maar gelijk naar Starbucks, alleen is de koffie daar zo slap dat je net zo goed een emmer water over je hoofd kunt gieten. Gelukkig zijn er in San Francisco genoeg alternatieven te vinden. Hier onze vijf favorieten.
De 5 Beste... · 12. oktober 2018
Het Palace Hotel is een van de meest luxueuze hotels van San Francisco. Het stamt al uit 1875, toen het als meest exclusieve hotel werd beschouwd aan de Amerikaanse westkust. Veel rijken en belangrijke personen hebben hier dan ook gelogeerd, waaronder Amerikaanse presidenten. Eentje is er zelfs overleden... Het Palace Hotel heeft echter een ruime en vooral bizarre geschiedenis. Hieronder vijf leuke weetjes waarmee je je reisgenoten kunt imponeren (of vervelen).
De 5 Beste... · 08. oktober 2018
Alcatraz is ongeveer 40 dollar, net als de Academy of Sciences. Bij de MoMA kun je voor 25 dollar wat naar moderne kunst staan gapen en ook het Exploratorium geeft je beurs aan hartaanval als je er met vijf man naartoe wil. Wie wat wil leren over de geschiedenis en niet het gevoel wil hebben een jaar collegegeld ervoor neer te moeten tellen, heeft SF een aantal kleine, gratis musea voor je. Hier vind je een overzicht.

Meer weergeven