De 5 Beste...

De 5 Beste... · 15. juni 2019
San Francisco begon ooit als een stad waar eigenlijk nog geen wetten waren. Wie het snelst zijn geweer kon trekken, had gelijk. Uiteindelijk begonnen mensen toch regels toe te passen, omdat het in sommige situaties echt niet anders kon. Dat waren soms wetten die eigenlijk nergens op sloegen en dus nooit gehandhaafd hoefden te worden. Daardoor raakten ze in de vergetelheid en staan ze nu nog steeds in de wetboeken. Je kunt ze maar beter weten, dus...
De 5 Beste... · 02. juni 2019
Straten: je moet ze een naam geven... Meestal gebeurt dat op een logische manier als er zo nu en dan eens een straat of wijk bijkomt. San Francisco groeide echter zo hard, dat de straatnamen niet aan de slepen waren. En dus zijn er enkele opmerkelijke namen te vinden. We hebben er hieronder vijf voor jullie verzameld.
De 5 Beste... · 26. mei 2019
San Francisco heeft voor Amerikaanse begrippen een uitstekend openbaar vervoer-netwerk. De cable cars zijn natuurlijk het meest bekende vervoersmiddel in de stad, maar echt ver ga je daar niet meer komen. SF heeft echter ook een uitgebreid busnetwerk en die brengen je werkelijk overal naartoe. Hier vind je de vijf lijnen die je als toerist in je achterhoofd moet houden.
De 5 Beste... · 03. mei 2019
Over een grote stad als San Francisco is natuurlijk een hoop te schrijven. Vaak hebben we het dan over de toeristische bezienswaardigheden, het daklozenprobleem en de dure prijzen, maar wie dieper kijkt, komt ook wat bizarre feitjes te weten over de City by the Bay. Hieronder de vijf leukste.
De 5 Beste... · 07. april 2019
Gelukkig zijn we geen officiële VVV, want dan zouden we alleen maar mogen schrijven over hoe 'awesome' en 'amazing' het allemaal is. Maar het feit is dat San Francisco ook een heel andere kant heeft dan alle pracht en praal van de Victoriaanse huizen, mooie uitzichten en cable cars. En dat is de ellendige daklozensituatie in de stad. De stad kent geen absolute no-go areas, maar toch kunnen deze vijf plekken wat onguur aanvoelen als je niet gewend bent aan de harde kant van het leven in SF.
De 5 Beste... · 05. maart 2019
De Clipper Card is de San Francisco variant op onze geliefde OV-chipkaart en is in al het openbaar vervoer in de hele Bay Area te gebruiken. Nu is dat op zichzelf al handig, maar de kaart heeft een paar echt grote voordelen die de Clipper tot een ware aanrader maken. Hieronder doen we de vijf grootste uit de doeken. Bedank ons later maar...
De 5 Beste... · 16. februari 2019
We kennen het allemaal wel: die lekker, zoete trek die we zo nu en dan eens voelen. Gelukkig weten ze daar in San Francisco wel raad mee. In de stad zijn genoeg plekken om zogenoemde 'samples' op te halen van snoep, koekjes en chocola. Zonde om te laten liggen, toch? Hieronder de vijf lekkerste...
De 5 Beste... · 04. februari 2019
Voor bier gaan de meeste Nederlanders en Belgen natuurlijk niet naar de Verenigde Staten, want Bud Light drink je eigenlijk alleen als je een weddenschap verloren hebt. Gelukkig zijn er in SF genoeg bierliefhebbers te vinden die het heft in eigen handen genomen hebben en zelf dan maar het goudgele goedje zijn gaan brouwen. Dat doen ze best aardig, zo lang ze maar wegblijven van de hipster-achtige chocolade- en pindakaas-met-jam-smaken (we kwamen ze echt tegen). Hieronder een aantal opties
De 5 Beste... · 09. januari 2019
Op de een of andere manier trekt een drankje doen op een hoge plek mensen aan. Op het 't uitzicht is of dat de drank sneller naar je hoofd stijgt door de ijle lucht, weten we niet. We weten wel dat we vijf geweldige bars voor jullie gevonden hebben.
De 5 Beste... · 11. november 2018
Voor veel van jullie kan een dag niet beter beginnen dan met een enorme bak koffie. Slaperige ogen, chagrijnige bui en afkickverschijnselen liggen anders op de loer als de gebruikelijke dosis cafeïne niet snel wordt toegediend. Dus dan maar gelijk naar Starbucks, alleen is de koffie daar zo slap dat je net zo goed een emmer water over je hoofd kunt gieten. Gelukkig zijn er in San Francisco genoeg alternatieven te vinden. Hier onze vijf favorieten.

Meer weergeven