Nederlandstalige rondleidingen in SF


Nederlandstalige rondleiding in SF

 

Ook al strijden we als Nederlanders zijnde jaarlijks met landen als Denemarken en Zweden om de titel 'nationaliteiten die het beste Engels spreken', het blijft natuurlijk fijn om lekker in je eigen taal te kunnen praten. Daarom biedt Leven in SF in de zomermaanden op aanvraag twee Nederlandstalige rondleidingen aan door San Francisco. Beide tours zijn zogenoemde betaal-lekker-wat-je-zelf-wil-en-als-je-op-een-strak-budget-leeft-dan-is-het-gratis-rondleidingen. Stuur me even een berichtje. Mocht ik tijd hebben, dan leid ik julie graag rond. 

 

Union Square - Chinatown - Financial District
Waar: Union Square, tegenover de Apple Store (hoek Post Street/Stockton Street)

Wanneer: Op aanvraag

Wat: Kom alles te weten over de krankzinnige tijd die de Goldrush heette. San Francisco werd overspoeld met gelukszoekers, oplichters en andere mensen die elders om de een of andere reden niet meer welkom waren. Van de voormalige hoerenbuurt met bars en saloons lopen we door Chinatown naar een plek die vroeger onder water stond. We eindigen echter op grote hoogte, dus ben niet bang voor natte voeten.

 

Fisherman's Wharf - Ghirardelli Square - SF Art Institute
WaarPier 39, voor het Hard Rock Cafe 

Wanneer: Op aanvraag

Wat: Alle toeristen komen hier vroeg of laat toch terecht, maar met de rondleiding van Leven in SF krijg je net dat stukje Fisherman's Wharf te zien dat de normale toerist links laat liggen, tenzij ze van de andere kant komen, want dan ligt het rechts. Hoe dan ook: deze tour geeft een inzicht in dit unieke stukje San Francisco en neemt je mee in de korte, maar tumultueuze geschiedenis van de stad. Fitte groepen krijgen misschien zelfs Lombard Street nog te zien. 

Free SF Tour

 

Wil je gewoon een tour in de Engelse taal, dan zijn er genoeg andere opties om met een local door de stad te lopen. Ik begon zelf als gids bij deze organisatie die is opgezet door een jonge gast uit Macedonie: Filip. Hij kwam ongeveer acht jaar geleden naar San Francisco voor een baantje in de chocoladefabriek van Ghirardelli. Hij is echter blijven hangen in de stad en probeert zijn liefde voor San Francisco over te brengen op de vele toeristen die de stad dagelijks bezoeken.

 

De Free SF Tour vertrekt dagelijks om 10:00 uur en 14:00 uur vanaf Union Square, op de hoek Powell St en Post St. Ze zijn te herkennen aan een grote oranje vlag, wat ons Nederlanders natuurlijk zal aanspreken. Deze tours duren ongeveer 2,5 uur en nemen je mee door Chinatown en de Financial District. Let op: Op dezelfde plek start nog een rondleiding om 10:00 uur: Wild SF. Hoewel deze gasten topgidsen zijn, nemen ze beetje bij beetje de tour van Filip over. Ze hebben nu zelfs een zelfde soort vlag, alleen dan in het geel. Niet echt netjes van ze, maar wie wil er nu niet kopieren van de beste, zullen we maar zeggen.

 

Meer informatie over de tour vind je op de site van Free SF: https://www.freesftour.com/

 


 

Free Tours by Foot - San Francisco

 

Britt is de voornaamste gids van de Free Tours by Foot in San Francisco. Dit bedrijf heeft locals in verschillende steden over de hele wereld bereid gevonden toeristen rond te leiden, waaronder dus ook Britt in The City by the Bay. Deze vrolijke gast heeft een aantal verschillende rondleidingen ontwikkeld, waaronder een uniek inkijkje in het krankzinnige Goldrush-verleden van de stad. Wil je dus meer weten over de meest invloedrijke dakloze die er in de stad heeft rondgelopen, een heuse oorlog over eieren, een oplichtingstruc rond diamanten en een mensenhoofd dat door SF toerde? Dan zit je goed bij de Secrets, Scandals and Scoundrels tour. 

 

Op de site van Free Tours by Foot staan meer opties, waaronder een Chinatown-tour, een rondleiding door North Beach en langs Lombard Street en een tour van een dag door heel SF. Hoewel de meeste tours gratis zijn, is het noodzakelijk om online een reservering te maken. Dat kan gewoon via hun site. Klik op de tour die je wilt meelopen, vul je naam in en hoeveel mensen er meegaan. 

 


 

San Francisco City Guides

 

Benieuwd naar de geschiedenis van de Mission District of altijd al alles willen weten over de Ferry Building? De bibliotheek in San Francisco biedt wekelijks meer dan zestig gratis rondleidingen aan verspreid over de hele stad. En zoals je van een bibliotheek mag verwachten, gaan een aantal van deze rondleidingen erg diep op de materie in. Zo hebben ze een speciale Hitchcock in SF en Victoriaanse architectuur-tour. En vooral die laatste voelt dan ook als een vier jaar durende architectuuropleiding in een uur gepropt. Maar desondanks zijn ze zeker de moeite waard.

 

Niet alle rondleidingen zijn dagelijks. Bekijk HIER de volledige lijst en welke rondleidingen er op welke dagen gegeven worden.