Rondleidingen in San Francisco


 

Free SF Tour

 

Frans, Spaans, Chinees... In veel talen is er een tour te vinden. Wil je gewoon in de Engelse taal worden rondgeleid, dan zijn er genoeg andere opties om met een local door de stad te lopen. Ik begon zelf als gids bij deze organisatie die is opgezet door een jonge gast uit Macedonië: Filip. Hij kwam ongeveer acht jaar geleden naar San Francisco voor een baantje in de chocoladefabriek van Ghirardelli. Hij is echter blijven hangen in de stad en probeert zijn liefde voor San Francisco over te brengen op de vele toeristen die de stad dagelijks bezoeken.

 

De Free SF Tour vertrekt dagelijks om 10:00 uur en 14:00 uur vanaf Union Square, op de hoek Powell St en Post St. Ze zijn te herkennen aan een grote oranje vlag, wat ons Nederlanders natuurlijk zal aanspreken. Deze tours duren ongeveer 2,5 uur en nemen je mee door Chinatown en de Financial District. Let op: Op dezelfde plek start nog een rondleiding om 10:00 uur: Wild SF. Hoewel deze gasten topgidsen zijn, nemen ze beetje bij beetje de tour van Filip over. Ze hebben nu zelfs een zelfde soort vlag, alleen dan in het geel. Niet echt netjes van ze, maar wie wil er nu niet kopieren van de beste, zullen we maar zeggen.

 

Meer informatie over de tour vind je op de site van Free SF: https://www.freesftour.com/

 


 

Free Tours by Foot - San Francisco

 

Britt is de voornaamste gids van de Free Tours by Foot in San Francisco. Dit bedrijf heeft locals in verschillende steden over de hele wereld bereid gevonden toeristen rond te leiden, waaronder dus ook Britt in The City by the Bay. Deze vrolijke gast heeft een aantal verschillende rondleidingen ontwikkeld, waaronder een uniek inkijkje in het krankzinnige Goldrush-verleden van de stad. Wil je dus meer weten over de meest invloedrijke dakloze die er in de stad heeft rondgelopen, een heuse oorlog over eieren, een oplichtingstruc rond diamanten en een mensenhoofd dat door SF toerde? Dan zit je goed bij de Secrets, Scandals and Scoundrels tour. 

 

Op de site van Free Tours by Foot staan meer opties, waaronder een Chinatown-tour, een rondleiding door North Beach en langs Lombard Street en een tour van een dag door heel SF. Hoewel de meeste tours gratis zijn, is het noodzakelijk om online een reservering te maken. Dat kan gewoon via hun site. Klik op de tour die je wilt meelopen, vul je naam in en hoeveel mensen er meegaan. 

 


 

San Francisco City Guides

 

Benieuwd naar de geschiedenis van de Mission District of altijd al alles willen weten over de Ferry Building? De bibliotheek in San Francisco biedt wekelijks meer dan zestig gratis rondleidingen aan verspreid over de hele stad. En zoals je van een bibliotheek mag verwachten, gaan een aantal van deze rondleidingen erg diep op de materie in. Zo hebben ze een speciale Hitchcock in SF en Victoriaanse architectuur-tour. En vooral die laatste voelt dan ook als een vier jaar durende architectuuropleiding in een uur gepropt. Maar desondanks zijn ze zeker de moeite waard.

 

Niet alle rondleidingen zijn dagelijks. Bekijk HIER de volledige lijst en welke rondleidingen er op welke dagen gegeven worden.