Pier 39 en Fisherman's WharfToeristen vinden de Pier en Fisherman's Wharf geweldig en de locals haten het. De waarheid zal dus ergens in het midden liggen. Feit is dat er genoeg te doen is in dit deel van de stad, maar wil je het 'echte' San Francisco leren kennen, dan zul je toch echt naar andere buurten moeten. Toch heeft ook Fisherman's Wharf een aantal mooie plekjes waar de grote stroom toeristen vaak aan voorbijloopt. Bekijk welke verborgen schatten er liggen op de pagina Hidden Gems.


Hoe kom je bij Pier 39?


Cable Car - Zowel de Pier als Fisherman's Wharf zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het meest idyllische is natuurlijk de cable car, waarvan zowel de Powell-Hyde als de Powell-Mason je vanaf Union Square naar dit deel van de stad brengen. De kosten hiervan zijn 7 dollar per persoon voor een enkeltje.

 

Streetcar - De F-line streetcar is een bij toeristen wat ondergewaardeerd vervoersmiddel. Oke, de tram heeft misschien niet de allure van de cable car, maar is een historisch monument op zijn eigen manier.  En hij brengt je direct aan de voet van Pier 39, Alcatraz Landing en in het hart van Fisherman's Wharf. Ook de kosten liggen een stuk lager dan de cable car, namelijk 2,75 per rit (2,50 met Clipper Card). Vanaf Market Street vertrekt er regelmatig een tram naar Fisherman's Wharf. 

 

Bus - Zowel MUNI als de hop on/hop off-bussen brengen je rechtstreeks naar de oude haven. Bekijk voor de beste optie vanaf uw hotel de OV-site 511.org. Hier kun je van deur tot deur je reis plannen.


Tips als je toch in de buurt van Pier 39 bentEen stukje geschiedenis...